maandag 28 januari 2013

Kussens om te zoenen!

Je kent het wel. Afstandsbediening in je linkerhand, een kop thee in je rechterhand, een koekje in je mond... Je hebt je geïnstalleerd op de bank om naar je lievelingsserie te kijken. Zelf zak ik hierbij het liefst weg in grote stapel kussens. Ik kan hier dan ook nooit genoeg van krijgen. Mijn bonte verzameling blijft groeien.

Dit weekend ben ik een mooi exemplaar rijker geworden: Ik kreeg een echt katoenen Theeduif kussen cadeau! Het kussen is gemaakt door Derkie Dingemanse. Derkie woont in Grijpskerke (Zeeland) en runt met veel plezier haar eigen (hobby) webwinkeltje 'Keetje'. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat veel oude stoffen hergebruikt worden en dat de kussenhoezen volledig handgemaakt zijn. Geen exemplaar is dan ook hetzelfde! Een aantal van haar exemplaren zijn van mangeldoek gemaakt. Een mangeldoek was oorspronkelijk een lap om het linnengoed mee te beschermen. Leuk detail, de mangeldoek was een echt statussymbool.

In veel van haar ontwerpen zit een foto of andere persoonlijke afbeelding verwerkt. Deze drukt Derkie op textiel. (En ja, ze zijn op 40 graden te wassen!) Een leuke en originele manier om je speciale momenten vast te leggen. Voor een herinnering aan een huwelijk maakte ze laatst een kussen als cadeau met een foto van de trouwdag. Geboortekaartjes, jeugdfoto's, oude ansichtkaarten... Niets is haar te gek. Derkie werkt voornamelijk op bestelling. Haar prijzen variëren tussen de 15 en 25 euro.

Kortom, kussens om te zoenen! Een ook de hond is dol op haar ontwerpen. Het hondenkussen waar Sipke op ligt, is gemaakt van een oude postzak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten