donderdag 19 december 2013

Wanaka’s launch

Klik

Met sommige personen klikt het direct. Je begrijpt elkaar, je wordt blij van elkaars ideeën en tijdens een gesprek kom je alleen maar op nog meer en nog leukere ideeën. Zo’n persoon in Sander. Twee maanden geleden ontvingen we een mailtje van Sander waarin hij vertelde dat hij bezig was met de voorbereidingen van de winkel Wanaka aan de Jacob Obrechtstraat 41. Een rustige straat in Amsterdam Oud-Zuid. Hij vroeg of hij onze kaarten zou kunnen verkopen. Al snel belandden we op een zaterdagmorgen bij hem op de bank en onder het genot van een goede kop Moyee koffie gingen we met elkaar in gesprek.

Radically good coffee

Sander vertelde met veel passie over Moyee Coffee waar hij voor werkt. De mensen van Moyee Coffee maken zich hard voor fairchain coffee. “Radicale koffie met radicale impact.” Zij richten hun aandacht volledig op de lokale economie. “In koffieland verdwijnt het meeste geld in de zakken van een handjevol grote multinationals. Slechts een aantal stuivers per kopje blijft achter voor de lokale economie. De koffieketen is kapot. Wij kunnen hem maken door winst te delen in plaats van te exporteren.” Moyee brengt het evenwicht weer terug in de koffieketen door te investeren in een professionele koffiebranderij en het opleiden van Ethiopische brandmeesters.

Om hun koffie daadwerkelijk op de markt te krijgen trappen ze af met de ‘1 Million Cup Revolution’. “1 miljoen kopjes koffie moeten we verkopen om de eerste FairChain koffie ter wereld op de markt te kunnen brengen.” Een van de activiteiten om de koffie aan de man te brengen is de opening van Wanaka. Een ontspannen plek om koffie te drinken, maar gedeeltelijk is het ook een concept-store.

Wij vliegen mee

Ze gaan geschiedenis schrijven en wij zijn hier graag bij betrokken op onze eigen manier. Wij gaan ons steentje bijdragen door onze kaarten hier aan te bieden. Geniet zelf van een goede kop thee en deel het gevoel van warmte en ontspanning via een kaart. Pennen op de tafels, postzegels achter de toonbank en een grote postzak aan de muur. Makkelijker kunnen we het schrijven van een kaart niet maken! Vanavond gaan we onze kaarten inpakken en ons kaartenrek (handgemaakt!) inrichten...2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Hier in Leiden zit Francobolli (francobolli.nl), een koffiecafé waar het ook vol hangt met kaartjes om te schrijven. Je kunt ze dan in een vakje laten plaatsen met de bezorgdatum van je keuze, bijv. ook een maand later, en dan posten zij ze op de juiste dag. Misschien nog een idee? Ik weet trouwens niet hoe het daar zit met de koffie qua fairtrade, ik ben een echte theedrinker... Veel succes in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuke tip en zeker een bezoekje naar Leiden waard, dankjewel. Goed voornemen voor het nieuwe jaar en wie weet een leuke uitbreidingsidee van de postzak. Onze kaarten zijn nu voorzien van de Mr Jones thee, ken je die al?

      Verwijderen