woensdag 23 januari 2013

Post voor kanjers

Ernstig zieke kinderen en volwassenen even niet laten denken aan ziek zijn, dat is waar 'Post voor kanjers' naar streeft. De naam verraadt al een beetje wat zij doen: Zij willen graag post voor hun kanjers. Deze kanjers lijden allemaal aan ernstige ziektes, zoals kanker, spierziektes of stofwisselingziektes. Het doel van Post voor kanjers is om de kanjers even in het zonnetje te zetten. Bovendien is het niet alleen leuk voor de kanjer zelf om post te krijgen, het geeft ook de familie energie om te weten dat er aan hen gedacht wordt.

Er zijn twee leeftijdscategorieën kanjers: 0 t/m 18 en 19 t/m 99 jaar. Zelf heb ik mij aangemeld voor de eerste categorie. De eerste kaarten zijn inmiddels verstuurd. Eerlijk gezegd best spannend om een kaart te sturen naar een onbekende kanjer, waarvan je niet veel meer weet dan dat deze ernstig ziek is. Het helpt dan ook dat er in de mail met adresgegevens, die je vanuit de organisatie krijgt, genoemd staat welke interesses het kind heeft. Zelf heb ik op mijn laatste kaart een grappig gedichtje geschreven en een kleurplaat meegestuurd. 

Ben je geïnteresseerd en wil je mee doen aan dit warme initiatief? Meld je dan aan via de website. Je hebt de mogelijkheid om één keer per week, twee weken of maand een kaart te sturen. Per mail krijg je dan de adresgegevens toegestuurd.Bij deze ook een complimentje voor de dames achter dit mooie initiatief: Simone en Lidia. Simone startte de website toen ze op Hyves had gezien dat een jongetje dat aan kanker leidde, blij werd van post. 

Draag jij Post voor Kanjers een warm hart toe? Deel dit initiatief dan met je omgeving!Geen opmerkingen:

Een reactie posten